Theaterrondleidingen

Het Vrouwenhuis is uitsluitend op afspraak geopend voor groepen. Het is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Op feestdagen is het gesloten.

De bezoekersingang bevindt zich aan de achterzijde: Voorstraat 46.
Het huis is door zijn historische bouw met drempels en afstapjes moeilijk toegankelijk voor rolstoelen.

Wilt u een rondleiding boeken, neem dan contact met ons op via deze pagina.

ENTREEPRIJZEN: theaterrondleidingen € 6,– p.p. (min. 10 pers.). Kinderen 7 t/m 17 jaar de helft. Alle theaterrondleidingen duren ca. 50 minuten.

DRIE THEATERRONDLEIDINGEN (voor groepen van 10 tot 20 personen)

1. Sientje Jansen vertelt…
Sientje Jansen, een arme, oude bewoonster rond 1900 vertelt haar levensverhaal en laat door haar ogen het Vrouwenhuis en haar eigen kamertje zien. Gebaseerd op waargebeurde feiten uit de geschiedenis van het Vrouwenhuis.

2. Aleida Greve (1670-1742) vertelt…
Aleida Greve, amateurschilderes en de latere stichteres van het Vrouwenhuis, vertelt over haar leven, opvoeding en kunst anno 1686 en laat haar bijzondere huis zien.

Speciaal voor de hoogste groepen van het basisonderwijs vertelt Aleida Greve alleen over de Gouden Eeuw die achter haar ligt: over tulpomanie, de opvoeding van jongens en meisjes, schilderen met olieverf en schrijven met de ganzeveer, rijk en arm, de Statenbijbel, linnengoed, thee, suiker en slavernij. Max. 15 voorbereide kinderen met 1 leerkracht, 45 min., kosten per theaterrondleiding 60 euro.

3. Twee vrouwenlevens

Aleida Greve (1670-1742), een rijke jonge vrouw rond 1700, en Sientje Jansen, een arme oude bewoonster rond 1900, vertellen over hun leven en laten het Vrouwenhuis zien.

Speciaal voor het voortgezet onderwijs : max. 15 leerlingen met 1 docent, 50 min., kosten per theaterrondleiding 75 euro.


Foto : Rodrigo Maori